Welkom bij de Woeste Hoogte! Hierbij geven we je alvast wat praktische informatie en tips voor je verblijf.

In en uit checken:
Inchecken kan vanaf 14u, we vragen onze gasten om uit te checken voor 11u. Vroege check-in of late check-out zijn helaas niet mogelijk. We hebben de tijd nodig om alles in orde te maken en gasten goed te kunnen ontvangen.

Buitenkeuken
Er is een buiten en een binnenkeuken met koelkast, potten, pannen, bestek, borden en glazen waar je gebruik van kunt maken. Er is een gas BBQ, ElektrischePizzaoven en het is ook mogelijk om een Weber bbq met houtskool te huren. 

Gemeenschappelijke Ruimte
Er is een groot gebouw van 50m2 waar je kunt zitten als het regent. Er is een bank, een eet- en spelletjestafel en een keuken. 

Ontbijt
In de buitenkeuken kan je gratis koffie en thee zetten. We bieden geen uitgebreid ontbijt aan. Wel kun je gratis in de ochtend een self-service ontbijt pakken bestaande uit havermout, muesli, cruesli, yoghurt, melk, havermelk, amandelmelk, koffie en thee. 
Je kunt natuurlijk er voor kiezen zelf  een uitgebreid ontbijt te bereiden in de keuken met je eigen producten.  

Kampvuur
Je kunt bij ons een kampvuur maken in een grote vuurschaal. Het hout hakken we zelf met de hand.  Per kistje vragen we 4€. Daar kun je gemakkelijk 1 groot of 2 x een klein vuurtje mee maken. 

Sanitair
Er is een buitendouche met warm water. De buitendouche is afgesloten maar niet overdekt. We hebben op het terrein tevens een toilet van Separett.

Hottub
Er is een houtgestookte hottub. Deze hoort bij de glazen yurt en is vanwege privacy redenen in de eerste plaats voor de gasten in de yurt te huren. De kosten voor water, hout en schoonmaak zijn 40€. Soms worden de kosten gedeeld en om de beurt gebruik gemaakt van de hottub. Dan is het 10€ p.p.

Fietsen huren
Het is mogelijk om een stadsfiets of een mountainbike bij ons te huren.

PRIJSLIJST

Normale fiets (met versnellingen)

10 € p d

Mountainbike

20 € p d

Kratje hout voor het kampvuur

4 €

Barbecue met kolen en toebehoren

5 €


 
WANDELEN


Heidewandeling: 


Woeste Hoogte ligt in een prachtig natuurgebied, omgeven door bos en heide. Als je de Biesseltsebaan oversteekt komt je al gelijk op de heide. Hier kan je een rondje wandelen van 20 of 40 minuten. Prachtig bij zonsondergang!

Wandeling Mookerheide:


Wil je graag een paar uur over de heide wandelen, loop dan naar het Jachtslot op de Mookerheide. Van daaruit vertrekken verschillende aangeduide wandelingen. Bij Jachtslot op de Mookerheide is een cafe en pluktuin. 'De Tuin'. Deze staat bij de kassen van Natuurmonumenten. 

Sint Jansberg: 


Wil je graag wandelen door sprookjesachtige bossen, met veel hoogteverschillen? Ga dan met de fiets of met de auto naar Plasmolen. Deze zeer afwisselende route, met vergezichten en vele bezienswaardigheden start vanaf de Rijksweg in Plasmolen. 

Overige wandelingen in Groesbeek:

www.wandeleningroesbeek.nl

FIETSEN

Fietstocht naar Plasmolen:


Wij kunnen een fietstocht naar Plasmolen vooral in de zomer aanraden. Je fietst door prachtige bossen en weilanden, uiteindelijk kom je uit bij de Mookerplas.

Wijn fietsroute:

Groesbeek mag zich met trots hét Wijndorp van Nederland noemen. In 2001 werden er de eerste wijnstokken geplant op de Wijnhoeve De Colonjes. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt Groesbeekse wijn in de prijzen. Inmiddels hebben vijf agrarische ondernemers het voorbeeld gevolgd; het areaal aan wijnstokken is gegroeid tot 18 hectare. Deze tocht voert door het Groesbeekse heuvellandschap langs verschillende wijngaarden. Sommige zijn vrij toegankelijk, andere hebben vaste openingstijden. In de routefolder lees je meer over de bedrijven en/of proeverijen.

VAREN OP DE MOOKERPLAS EN DE MAAS

Zwemmen

Er zijn 3 goede zwemplekken.

  • Mookerplas bij Plasmolen
  • Bisonbaai bij Ooij
  • Waalstrandje bij Nijmegen

UIT ETEN EN DRINKEN

AFHALEN IN NIJMEGEN

LATEN BEZORGEN OF AFHALEN IN DE BUURT

MUSEA


Afrika Museum www.afrikamuseum.nl
Het Afrika Museum in Berg en Dal bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Naast regelmatig wisselende exposities toont het museum traditionele Afrikaanse objecten en een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Wandelend door het buitenmuseum maak je kennis met de traditionele architectuur van volkeren uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Kinderen kunnen in het kinderbeeldenbos heerlijk klimmen en klauteren. 

Vrijheidsmuseum www.vrijheidsmuseum.nl
Beleef de vrijheid! Op één van de mooiste plekken van Nederland, tussen de heuvels en bossen van Groesbeek, is het verleden tot leven gebracht. Maak de aanloop naar de oorlog mee, ervaar de bezettingstijd, vier de bevrijdingstijd en zie de wederopbouw van Nederland en Europa. Het boeiende museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten. 

Valkhof Nijmegen
https://www.museumhetvalkhof.nl/